fbpx
Heb ik een website nodig en is WordPress de juiste oplossing

Er zijn veel kleine bedrijven die ervoor kiezen om af te zien van een website en in plaats daarvan hun zakelijke marketing op Facebook doen; maar is dat een slimme zet? Het kan prima zijn voor de lokale thuisservice of speciaalzaak. Het familiebedrijf in de tuinsector kan het goed doen met een Facebook-bedrijfspagina, net als de bakkerij of dagbladhandel.

De beslissing om Facebook als primaire zakelijke aanwezigheid op het web te gebruiken, is vaak te wijten aan het ‘gratis karakter’ van Facebook, de bekendheid van de bedrijfseigenaar ermee en een aarzeling om zich te binden aan het bouwen en onderhouden van een onafhankelijke zakelijke website. Voor sommige bedrijven kan Facebook een comfortabele, voordelige en succesvolle manier zijn om klanten aan te trekken.

Als je bedrijf deze beslissing wil nemen, of als je een Facebook-bedrijfspagina hebt en denkt dat je meer klanten kan aantrekken met je eigen website, laat technologie je dan niet afschrikken. Je hebt helemaal geen staf van webdesigners en programmeurs nodig. Je kan dit alleen doen of met de hulp van een familielid of vriend. De ideale situatie is om Facebook te laten fungeren als hefboom voor je zakelijke website. De twee combineren is een ideale oplossing.

Een WordPress website voor je bedrijf?

Er zijn twee manieren om WordPress te gebruiken voor een zakelijke website:

  • Gratis site en hosting via WordPress.com.
  • Betaalde hosting met gratis WordPress-software.

WordPress is open source en gratis software, dus je geeft hoe dan ook niets uit voor het gebruik van WordPress als je site platform. Het verschil zit hem in hoeveel je ermee kunt doen.

Met gratis hosting via WordPress.com krijgt je een werkende website met veel functionaliteit, en dat kan genoeg zijn voor je bedrijf. Waar WordPress.com-sites tekortschieten zijn de vele functies die niet gratis beschikbaar zijn. Hoewel je voor upgrades kunt betalen, gaat het minstens net zoveel kosten als een gehoste oplossing.

Het open source karakter van WordPress betekent dat andere ontwikkelaars plug-ins en thema’s voor WordPress kunnen maken. Tienduizenden onafhankelijke ontwikkelaars hebben thema’s gemaakt die het uiterlijk van WordPress-sites bepalen, en plug-ins die functionaliteit en functies toevoegen. Als je iets kunt bedenken dat je op je bedrijfssite wilt doen, is er vrijwel zeker een plug-in die dit mogelijk kan maken.

Er zijn duizenden plug-ins in de officiële WordPress-plug-in lijst. Dat is nog maar het topje van de ijsberg, want er zijn er nog veel meer die daar niet worden vermeld, maar worden aangeboden door ontwikkelaars. Van het sneller en beter maken van de site SEO, zoekmachineoptimalisatie tot complete e-commerce oplossingen, noem maar op. Er is bijna altijd een geschikte plug-in om de klus te klaren.

Wist je trouwens dat ruim 40% van de websites die een content management systeem (CMS) gebruiken op het internet is opgebouwd met WordPress? Het verbaast velen om te horen dat enkele van de grootste zakelijke websites die ze dagelijks bezoeken WordPress gebruiken.

Hosting voor je website

De manier om toegang te krijgen tot deze thema’s en plug-ins is door te betalen voor je eigen hostingprovider. Er zijn er veel die gespecialiseerd zijn in het installeren van WordPress-software met één klik nadat je je hostingaccount hebt ingesteld. Enkele van de meest populaire zijn:

Hosting voor je WordPress-site is al voor €15 per maand  te vinden bij veel hostingprovider. 

Maak gebruik van Facebook

Als je website eenmaal online staat en is gevuld met geweldige inhoud over wat je doet of verkoopt, evenals functies voor het vastleggen van leads of sales, kan je je bereik met Facebook opkrikken. Elk bestaand en nieuw product of blogbericht dat je op je website publiceert, kan op Facebook worden gepost. Door middel van een teaser bericht op Facebook met een titel en tekst die je pagina, product of websitebericht introduceert leid je je Facebookvolgers met een klik naar je website.

Voorzet nodig?

Het promoten van je bedrijf via Facebook en je eigen website is, volgens onze bescheiden mening, de beste manier om je online bereik te maximaliseren, maar we weten uit ervaring dat het een hele klus kan zijn als je een groeiend bedrijf hebt. Heb je hulp of advies nodig? Geef ons dan een seintje. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Jouw WordPress website laten maken?

We zijn je facebook advertenties specialist
We creëren, beheren en optimaliseren je campagnes voor jou.

Als je een partner wil die je helpt om de beste resultaten te behalen, dan kunnen wij dat voor je zijn.